

Ingredience
- 50 gčokolády na vaření
- 2 lžícemásla
- 1 lžícehnědého cukru
- 2 lžícehladké mouky
- vejce
- šlehačka na ozdobení
POSTUP
Zapékací misky vytřete máslem a vysypte třtinovým cukrem. Do větší mísy rozlámejte čokoládu a přidejte máslo. Nechte rozpustit v mikrovlnné troubě. Pak přidejte cukr a mouku a dobře promíchejte. Vyklepněte vajíčko a opět promíchejte. Směsí naplňte zapékací misky. Do každé ještě vmáčkněte kousek čokolády. Dejte do vyhřáté trouby a pečte při 180 °C asi 15 až 20 minut. Dortíky dejte na talíře a ozdobte domácí šlehačkou a strouhanou čokoládou. Šlehačka se na teplém dezertu rychle roztéká, tak ihned servírujte.
Zkuste
Na dezert použijte čokoládu na vaření nebo takovou, ve které je minimálně 60% kakaa. Domácí šlehačka je domácí šlehačka. Ztužené rostlinné tuky ve spreji určitě nepoužívejte. Místo šlehačky můžete přidat i kopeček vanilkové zmrzliny. Dobře nachlazené růžové šampaňské bude skvěle doplňovat tento sexy dortík.
Autorkou receptu je Markéta Hrubešová, autorem fotografie David Kraus a jedná se o recept z knihy Tak vařím já vydané Mladou frontou.