Čokoládový dortík
s horkým srdcem

35
minut
obtížnost
Čokoládový dortík s horkým srdcem

Ingredience

  • 50 gčokolády na vaření
  • 2 lžícemásla
  • 1 lžícehnědého cukru
  • 2 lžícehladké mouky
  • vejce
  • šlehačka na ozdobení

POSTUP

Zapékací misky vytřete máslem a vysypte třtinovým cukrem. Do větší mísy rozlámejte čokoládu a přidejte máslo. Nechte rozpustit v mikrovlnné troubě. Pak přidejte cukr a mouku a dobře promíchejte. Vyklepněte vajíčko a opět promíchejte. Směsí naplňte zapékací misky. Do každé ještě vmáčkněte kousek čokolády. Dejte do vyhřáté trouby a pečte při 180 °C asi 15 až 20 minut. Dortíky dejte na talíře a ozdobte domácí šlehačkou a strouhanou čokoládou. Šlehačka se na teplém dezertu rychle roztéká, tak ihned servírujte.

Zkuste

Na dezert použijte čokoládu na vaření nebo takovou, ve které je minimálně 60% kakaa. Domácí šlehačka je domácí šlehačka. Ztužené rostlinné tuky ve spreji určitě nepoužívejte. Místo šlehačky můžete přidat i kopeček vanilkové zmrzliny. Dobře nachlazené růžové šampaňské bude skvěle doplňovat tento sexy dortík.

Autorkou receptu je Markéta Hrubešová, autorem fotografie David Kraus a jedná se o recept z knihy Tak vařím já vydané Mladou frontou.