Gaspacho

30
minut
obtížnost
Gaspacho

Ingredience

  • 600 grajčat
  • 2malé cibule
  • 1 stroužekčesneku
  • 2 lžíceolivového oleje
  • okurka
  • 8černých oliv bez pecky
  • 1 dlčerveného vína
  • 1 špetkacukru
  • mletá sladká paprika
  • sůl, pepř

POSTUP

Rajčata spařte, oloupejte a drobně nakrájejte (eventuálně rozmixujte) s cibulí. Jemně rozetřený česnek smíchejte s paprikou. Okurky a olivy nakrájejte nadrobno a vhoďte do polévky. Osolte, opepřete a přilijte vino a olivový olej. Dobře promíchejte a nechte vychladit. Servírujte s opečenou bagetou, kostkami ledu a posypané nakrájenou hladkolistou petrželí.

Zkuste

Tato polévka je nejlepší když začne sezóna rajčat. V horkém hezkém letním dnu neznám rychlejší a lepši letní oběd.

Autorkou receptu je Markéta Hrubešová, autorem fotografie David Kraus a jedná se o recept z knihy Tak vařím já vydané Mladou frontou.