

Ingredience
- 600 grajčat
- 2malé cibule
- 1 stroužekčesneku
- 2 lžíceolivového oleje
- okurka
- 8černých oliv bez pecky
- 1 dlčerveného vína
- 1 špetkacukru
- mletá sladká paprika
- sůl, pepř
POSTUP
Rajčata spařte, oloupejte a drobně nakrájejte (eventuálně rozmixujte) s cibulí. Jemně rozetřený česnek smíchejte s paprikou. Okurky a olivy nakrájejte nadrobno a vhoďte do polévky. Osolte, opepřete a přilijte vino a olivový olej. Dobře promíchejte a nechte vychladit. Servírujte s opečenou bagetou, kostkami ledu a posypané nakrájenou hladkolistou petrželí.
Zkuste
Tato polévka je nejlepší když začne sezóna rajčat. V horkém hezkém letním dnu neznám rychlejší a lepši letní oběd.
Autorkou receptu je Markéta Hrubešová, autorem fotografie David Kraus a jedná se o recept z knihy Tak vařím já vydané Mladou frontou.