Grilovaná
hlíva ústřičná

35
minut
obtížnost
Grilovaná hlíva ústřičná

Ingredience

  • 250 ghlívy ústřičné
  • 2 lžíceolivového oleje
  • 2 stroužkyčesneku
  • 1 hrstbazalkových lístků
  • 1 lžícecitronové šťávy
  • 4 lžícesuchého bílého vina
  • sůl, pepř

POSTUP

Houby nahrubo nakrájejte. Tuhé nohy vyhoďte. Dejte do pekáčku a smíchejte s kořením a olejem. Nádobu vložte pod rozpálený gril. Pečte asi 15 minut. Během pečení houby jednou otočte. Nakonec přidejte nadrobno nakrájený česnek a bazalku a dobře promíchejte. Přilijte vino a citronovou šťávu. Odškrábněte všechny přípečky a dobře je rozmíchejte ve vině. Ihned servírujte.

Zkuste

Tento předkrm je fantasticky jednoduchý a fantasticky dobrý. Můžete ho podávat teplý, ale výborný je i za studena, třeba jako příloha ke grilovanému masu. Zkusila jsem ho z hnědých žampionů a jde to taky! Místo citronu jsem je zakápla balzamikem a servírovala na zeleném salátu. A až nadejde houbařská sezona, neváhejte tak upravit třeba hříbky.

Autorkou receptu je Markéta Hrubešová, autorem fotografie David Kraus a jedná se o recept z knihy Tak vařím já vydané Mladou frontou.