Jelení guláš
s pečenou hruškou

120
minut
obtížnost
Jelení guláš s pečenou hruškou

Ingredience

  • 600 gjeleního masa
  • 2cibule
  • 100 ganglické slaniny
  • hruška
  • 1 lžícehladké mouky
  • 1 lžícebrusinek nebo rybízového džemu
  • 4 dlsuchého červeného vína
  • olej
  • máslo

POSTUP

Na troše oleje orestujte kostičky slaniny a cibule. Nechte zezlátnout. Zvyšte teplotu a přidejte maso. Okořeňte a zasypte moukou. Přilijte víno a promíchejte. Duste alespoň 45 minut. Občas promíchejte a přilijte horkou vodu. Na másle opečte hrušky. Doprostřed každé dejte lžičku brusinek a servírujte s gulášem.

Zkuste

Každé zvěřině prospěje marináda alespoň 24 hodin. Základem je suché červené víno, cibule, rozdrcený česnek, celý pepř, pár kuliček jalovce a trochu tymiánu. Maso v marinádě obraťte a přelijte rozpuštěným máslem. Dejte pod čistou utěrku nejlépe na chladné místo nebo do lednice. Před kuchyňskou úpravou nechte v pokojové teplotě asi hodinu, pak vyberte maso z marinády a dobře osušte.

Autorkou receptu je Markéta Hrubešová, autorem fotografie David Kraus a jedná se o recept z knihy Tak vařím já vydané Mladou frontou.