

Ingredience
- 600 gjeleního masa
- 2cibule
- 100 ganglické slaniny
- hruška
- 1 lžícehladké mouky
- 1 lžícebrusinek nebo rybízového džemu
- 4 dlsuchého červeného vína
- olej
- máslo
POSTUP
Na troše oleje orestujte kostičky slaniny a cibule. Nechte zezlátnout. Zvyšte teplotu a přidejte maso. Okořeňte a zasypte moukou. Přilijte víno a promíchejte. Duste alespoň 45 minut. Občas promíchejte a přilijte horkou vodu. Na másle opečte hrušky. Doprostřed každé dejte lžičku brusinek a servírujte s gulášem.
Zkuste
Každé zvěřině prospěje marináda alespoň 24 hodin. Základem je suché červené víno, cibule, rozdrcený česnek, celý pepř, pár kuliček jalovce a trochu tymiánu. Maso v marinádě obraťte a přelijte rozpuštěným máslem. Dejte pod čistou utěrku nejlépe na chladné místo nebo do lednice. Před kuchyňskou úpravou nechte v pokojové teplotě asi hodinu, pak vyberte maso z marinády a dobře osušte.
Autorkou receptu je Markéta Hrubešová, autorem fotografie David Kraus a jedná se o recept z knihy Tak vařím já vydané Mladou frontou.