Kachní prsa
s brusinkovou omáčkou

50
minut
obtížnost
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Ingredience

  • 1kachní prsa
  • 100 gsušených brusinek
  • 4 lžícebalzamika
  • 4 lžícesuchého červeného vína
  • 1 lžícerybízového džemu
  • 1 lžičkahnědého cukru

POSTUP

Kachní prsa odřízněte od kosti a rozdělte na dvě filety. Maso zarovnejte a kůži propíchejte špejlí. Rozpalte pánev, maso položte kůží dolů a pečte čtyři minuty. Obraťte a pečte dalších asi pět minut. Dejte do teplé trouby. Na pánev, ve které se připravovalo maso, vhoďte brusinky, víno, balzamiko, džem a trochu hnědého cukru. Promíchejte a nechte zredukovat na hustou omáčku. Maso nakrájejte na plátky, okořeňte a přelijte omáčkou.

Zkuste

Skvělou přílohou jsou bramborové gnocchi, jsou chuťově neutrální a krásně vážou omáčku. Maso na teple ještě pustí šťávu, tak ji nezapomeňte přilít do omáčky. Zkuste k masu udělat karamelizovaná jablka. Je to jednoduché. Jablka oloupejte a zbavte jádřinců. Vložte do kastrůlku, zakápněte citrónovou šťávou a posypte cukrem. Nechte vařit asi 15 minut, dokud jablka nezkaramelizují. Takto upravené maso (bez omáčky) můžete nechat vystydnout a položit ho na variaci zelených salátů.

Autorkou receptu je Markéta Hrubešová, autorem fotografie David Kraus a jedná se o recept z knihy Tak vařím já vydané Mladou frontou.