
Kuřecí špízy
s ananasem

Ingredience
- špízy
- 600 gkuřecích prsou nebo stehenních řízků bez kůže
- 1 ksžlutá, červená a oranžová paprika
- 3 ksčervené cibule
- 1 konzervakousků ananasů ve šťávě
- marináda
- ¼ sklenkyšťávy z ananasu
- 2 lžícesójové omáčky
- 3 lžícemedu
- 2 lžícevinného octa
- 3 lžíceolivového oleje
- špetkasušeného mletého zázvoru
- špetkamletého sušeného česneku
- grilovací omáčka
- ½ sklenkyšťávy z ananasu
- 2 lžícemedu
- 1 lžícesójové omáčky
- 1 lžíceolivového oleje
POSTUP
Nejdříve si připravte marinádu smícháním všech surovin. Řízky naporcujte, každý na 6 kousků. Promíchejte s marinádou, v lednici nechejte odležet 4-8 hodin. Dále si připravte omáčku smícháním všech ingrediencí v kastrůlku, přiveďte k varu a jakmile začne směs vařit, zmírněte oheň a vařte ještě 4-6 minut. Poté odeberte z ohně.
Na špízové jehly napíchejte střídavě kousky masa, papriky, cibule, ananasu a potřete omáčkou. Rozehřejte gril na střední teplotu. Grilovací mřížku lehce potřete olejem a rozložte na ni špízy. Grilujte ze všech stran 12-15 minut až bude maso propečené. Průběžně potírejte maso omáčkou.