

Ingredience
- 200 gkuskusu
- 2 dlvývaru
- 8žlutých rajčat
- 8červených rajčat
- 6neoloupaných stroužků česneku
- 1 lžičkamásla
- šťáva z jednoho citrónu
- 1 lžícehladkolisté petržele
- olivový olej, sůl, pepř
POSTUP
Rajčata jen lehce napíchněte nožem a dejte na vymazaný plech. Přidejte česnek a pečte v horké troubě při 200 °C asi 5minut. Pak vyndejte rajčata a nechte česnek péct ještě alespoň 15 minut. Kuskus vsypte do vroucího vývaru s kapkou oleje. Vymíchejte a odstavte. Nechte pod pokličkou asi 3 minuty vstřebat. Pak vraťte na teplo a vidličkou provzdušněte a rozdělte hrudky. Přidejte ještě citrónovou šťávu a lžičku másla. Rozdělte kuskus na talíře, přidejte rajčata a česnek. Nakonec posypte hladkolistou petrželí a servírujte.
Zkuste
Kuskus je taková popelka. Neochucený není nic moc. Ale ve chvíli, kdy ho smícháte s trochou citrónové šťávy, panenským olivovým olejem a třeba pečenou zeleninou, je absolutně famózní! Ani tady se fantazii meze nekladou. Nejlépe se snoubí s pochutinami Středomoří a také s chuťově výraznými bylinkami a semínky. A samozřejmě dobře chlazeným růžovým vínem. Léto může začít!
Autorkou receptu je Markéta Hrubešová, autorem fotografie David Kraus a jedná se o recept z knihy Tak vařím já vydané Mladou frontou.