Kuskus
s pečenými rajčaty

40
minut
obtížnost
Kuskus s pečenými rajčaty

Ingredience

  • 200 gkuskusu
  • 2 dlvývaru
  • 8žlutých rajčat
  • 8červených rajčat
  • 6neoloupaných stroužků česneku
  • 1 lžičkamásla
  • šťáva z jednoho citrónu
  • 1 lžícehladkolisté petržele
  • olivový olej, sůl, pepř

POSTUP

Rajčata jen lehce napíchněte nožem a dejte na vymazaný plech. Přidejte česnek a pečte v horké troubě při 200 °C asi 5minut. Pak vyndejte rajčata a nechte česnek péct ještě alespoň 15 minut. Kuskus vsypte do vroucího vývaru s kapkou oleje. Vymíchejte a odstavte. Nechte pod pokličkou asi 3 minuty vstřebat. Pak vraťte na teplo a vidličkou provzdušněte a rozdělte hrudky. Přidejte ještě citrónovou šťávu a lžičku másla. Rozdělte kuskus na talíře, přidejte rajčata a česnek. Nakonec posypte hladkolistou petrželí a servírujte.

Zkuste

Kuskus je taková popelka. Neochucený není nic moc. Ale ve chvíli, kdy ho smícháte s trochou citrónové šťávy, panenským olivovým olejem a třeba pečenou zeleninou, je absolutně famózní! Ani tady se fantazii meze nekladou. Nejlépe se snoubí s pochutinami Středomoří a také s chuťově výraznými bylinkami a semínky. A samozřejmě dobře chlazeným růžovým vínem. Léto může začít!

Autorkou receptu je Markéta Hrubešová, autorem fotografie David Kraus a jedná se o recept z knihy Tak vařím já vydané Mladou frontou.