

Ingredience
- 150 grukoly
- 1hruška
- 1 hrstvlašských ořechů
- několik hoblinek parmazánu
- šťáva z půlky citrónu
- olivový olej, pepř, sůl
POSTUP
Propláchnutou a okapanou rukolu rozdělte na talíře.
Přidejte hrušku nakrájenou na plátky a ořechy. Posypte hoblinkami parmazánu. Smíchejte olej, citronovou
šťávu, sůl a pepř. Salát přelijte marinádou a ihned podávejte.
Zkuste
Hoblinky z parmazánu vytvoříte jednoduše škrabkou na zeleninu. Plátky
hrušky pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Zkuste přihodit hrst řeřichy.
Zkuste si také vyrobit rukolové pesto (postup je stejný jako u klasického bazalkového
– tedy olej, parmazán, česnek, pinie). Je rychle hotové a ozvlaštní jakýkoli pokrm
– třeba fazole a pečené brambory.
Autorkou receptu je Markéta Hrubešová, autorem fotografie David Kraus a jedná se o recept z knihy Tak vařím já vydané Mladou frontou.