Salát z hrušek, rukoly,
ořechů a parmazánu

20
minut
obtížnost
Salát z hrušek, rukoly, ořechů a parmazánu

Ingredience

  • 150 grukoly
  • 1hruška
  • 1 hrstvlašských ořechů
  • několik hoblinek parmazánu
  • šťáva z půlky citrónu
  • olivový olej, pepř, sůl

POSTUP

Propláchnutou a okapanou rukolu rozdělte na talíře.
Přidejte hrušku nakrájenou na plátky a ořechy. Posypte hoblinkami parmazánu. Smíchejte olej, citronovou
šťávu, sůl a pepř. Salát přelijte marinádou a ihned podávejte.

Zkuste

Hoblinky z parmazánu vytvoříte jednoduše škrabkou na zeleninu. Plátky
hrušky pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Zkuste přihodit hrst řeřichy.
Zkuste si také vyrobit rukolové pesto (postup je stejný jako u klasického bazalkového
– tedy olej, parmazán, česnek, pinie). Je rychle hotové a ozvlaštní jakýkoli pokrm
– třeba fazole a pečené brambory.

Autorkou receptu je Markéta Hrubešová, autorem fotografie David Kraus a jedná se o recept z knihy Tak vařím já vydané Mladou frontou.