Slaný koláč
s jarní cibulkou

Slaný koláč s jarní cibulkou

Ingredience

  • těsto 
  • 250 ghladké mouky
  • 130 gmásla
  • 1vejce
  • 80 mlvody
  • sůl
  • náplň 
  • 2vejce
  • 80 mlsmetany ke šlehání
  • 1mrkev
  • 1cibule
  • 2stroužky česneku
  • 3jarní cibulky
  • 200 gsýra parmezán nebo gouda
  • sůl, pepř, kmín, bazalka

POSTUP

Těsto
Zpracujte těsto z mouky, másla, vejce, vody a špetky soli. V lednici jej nechte odpočinout asi 1 hodinu, potom vyválejte placku, kterou dáte do koláčové formy vyložené pečícím papírem. Těsto propíchejte vidličkou a v předehřáté troubě pečte 25 minut při 200 °C.

Náplň
Nadrobno nakrájenou zeleninu (mrkev nahrubo nastrouhanou) osmahněte na pánvi s olivovým olejem, osolte, okořeňte, přidejte prolisovaný česnek. V míse si vyšlehejte vejce se špetkou soli, přidejte šlehačku a pepř. Zeleninu rozprostřete na těsto, posypejte nastrouhaným sýrem a zalijte zálivkou. Dejte zapéct do trouby na 25 minut při 180 °C.