
Slaný koláč
s jarní cibulkou

Ingredience
- těsto
- 250 ghladké mouky
- 130 gmásla
- 1vejce
- 80 mlvody
- sůl
- náplň
- 2vejce
- 80 mlsmetany ke šlehání
- 1mrkev
- 1cibule
- 2stroužky česneku
- 3jarní cibulky
- 200 gsýra parmezán nebo gouda
- sůl, pepř, kmín, bazalka
POSTUP
Těsto
Zpracujte těsto z mouky, másla, vejce, vody a špetky soli. V lednici jej nechte odpočinout asi 1 hodinu, potom vyválejte placku, kterou dáte do koláčové formy vyložené pečícím papírem. Těsto propíchejte vidličkou a v předehřáté troubě pečte 25 minut při 200 °C.
Náplň
Nadrobno nakrájenou zeleninu (mrkev nahrubo nastrouhanou) osmahněte na pánvi s olivovým olejem, osolte, okořeňte, přidejte prolisovaný česnek. V míse si vyšlehejte vejce se špetkou soli, přidejte šlehačku a pepř. Zeleninu rozprostřete na těsto, posypejte nastrouhaným sýrem a zalijte zálivkou. Dejte zapéct do trouby na 25 minut při 180 °C.