Steaky ze žampiónů
s řeřichou

30
minut
obtížnost
Steaky ze žampiónů s řeřichou

Ingredience

  • 2žampióny portobello
  • 1 hrstřeřichy
  • 1 stroužekčesneku
  • 2 krajícečerstvého chleba
  • 1 lžícemajonézy
  • 1 lžícecitrónové šťávy
  • olivový olej, sůl a pepř

POSTUP

Chléb opečte na grilovací pánvi nasucho. Dejte stranou. Pánev vytřete kuchyňskou utěrkou a přilijte do ni asi 1lžici oleje. Když se rozpálí, přidejte žampiony. Orestujte z obou stran. Nakonec osolte a opepřete. Do majonézy dejte řeřichu a citronovou šťávu. Chleby potřete řeřichovou majonézou a přidejte rozpůlené houby. Okamžitě servírujte.

Zkuste

Žampióny osolte až nakonec a servírujte teplé, jinak „zgumovatí“. Do majonézy můžete přidat i rozetřeny stroužek česneku. Nejlepší je domácí chleba. Řeřicha je vynikající bylinka. Zkuste si ji vypěstovat na vatičce za oknem.

Autorkou receptu je Markéta Hrubešová, autorem fotografie David Kraus a jedná se o recept z knihy Tak vařím já vydané Mladou frontou.