Tagliatelle s minipatizonky
a pestem ze sušených rajčat

60
minut
obtížnost
Tagliatelle s minipatizonky a pestem ze sušených rajčat

Ingredience

  • 10minipatizonků (nejlépe žlutých a zelených)
  • 6cherry rajčat
  • 1 hrstsušených rajčat
  • 2 stroužkyčesneku
  • 1 hrstbazalkových lístků
  • 1 plátekparmazánu
  • olivový olej, sůl, pepř

POSTUP

Připravte si pesto. Do vyšší nádoby dejte rajčata, stroužek česneku a bazalku. Promixujte a přilijte asi lžíce oleje a znovu mixujte. Těstoviny dejte do vroucí osolené vody a vařte as 3 minuty. Do pánve nalijte lžíci olivového oleje, přidejte nadrobno nasekaný česnek a restujte asi minutu. Přihoďte patizonky nakrájené na tenké plátky, znovu zarestujte a pak přidejte celá rajčata. Asi po třech minutách přidejte pesto, scezené těstoviny a ještě několik bazalkových lístků. Dobře promíchejte, aby se těstoviny ve směsi obalily. Podávejte s čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Zkuste

Do pánve můžete přilít i trochu vody z těstovin, omáčka se tak krásně zahustí. Pokud použijete rajčata naložená v oleji, nechte je před přípravou dobře okapat. Krásně barevnou kombinaci vytvářejí i těstoviny špenátové nebo sépiové.

Autorkou receptu je Markéta Hrubešová, autorem fotografie David Kraus a jedná se o recept z knihy Tak vařím já vydané Mladou frontou.