

Ingredience
- 10minipatizonků (nejlépe žlutých a zelených)
- 6cherry rajčat
- 1 hrstsušených rajčat
- 2 stroužkyčesneku
- 1 hrstbazalkových lístků
- 1 plátekparmazánu
- olivový olej, sůl, pepř
POSTUP
Připravte si pesto. Do vyšší nádoby dejte rajčata, stroužek česneku a bazalku. Promixujte a přilijte asi lžíce oleje a znovu mixujte. Těstoviny dejte do vroucí osolené vody a vařte as 3 minuty. Do pánve nalijte lžíci olivového oleje, přidejte nadrobno nasekaný česnek a restujte asi minutu. Přihoďte patizonky nakrájené na tenké plátky, znovu zarestujte a pak přidejte celá rajčata. Asi po třech minutách přidejte pesto, scezené těstoviny a ještě několik bazalkových lístků. Dobře promíchejte, aby se těstoviny ve směsi obalily. Podávejte s čerstvě nastrouhaným parmazánem.
Zkuste
Do pánve můžete přilít i trochu vody z těstovin, omáčka se tak krásně zahustí. Pokud použijete rajčata naložená v oleji, nechte je před přípravou dobře okapat. Krásně barevnou kombinaci vytvářejí i těstoviny špenátové nebo sépiové.
Autorkou receptu je Markéta Hrubešová, autorem fotografie David Kraus a jedná se o recept z knihy Tak vařím já vydané Mladou frontou.