Vanilkové suflé
s mochyní

25
minut
obtížnost
Vanilkové suflé s mochyní

Ingredience

  • 3vaječné bílky
  • 1 lžícecukru
  • vanilkový lusk
  • 6-8 kouskůmochyně (physalis)
  • 1/2pomeranče
  • 1 lžícemásla
  • 2 lžičkydomácího vanilkového cukru

POSTUP

Vyšší mističky nebo hrnečky vymažte máslem a vysypte vanilkovým cukrem. Do větší mísy dejte cukr, bílky, vyškrábněte vanilkový lusk a vyšlehejte tuhý sníh. Připravte si pomerančové filety a z mochyní odstraňte „lampionky“. Do misek dejte kousky pomerančů a plátky physalisu. Přikryjte sněhem a dejte do horké trouby (200°C). Pečte asi 10 minut. Nakonec ještě dozdobte mochyní. Ihned servírujte.

Zkuste

Physalis neboli mochyně je chuťově velmi výrazná. Můžete ji použít do ovocných salátů, ale chutná například i s rajčaty a cibulí. Plody musí být čerstvé (jinak jsou jedovaté!), lampionek odstraňte vždy až těsně před konzumací. Zkuste si udělat mochyňový džem. Suflé servírujte ihned po vyjmutí z trouby, jinak „spadne“.

Autorkou receptu je Markéta Hrubešová, autorem fotografie David Kraus a jedná se o recept z knihy Tak vařím já vydané Mladou frontou.