

Ingredience
- 2čekankové puky
- 1malá cibule
- 1 hrststrouhaného parmazánu
- 1 lžícemásla
- 1 dlbílého suchého vína
- sůl a pepř z mlýnku
POSTUP
V málem kastrůlku rozehřejte máslo. Když lehce zpění, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a orestujte ji dozlatova. Čekanku nakrájejte na čtvrtky a vykrojte z nich tvrdý košťál. Pak ji položte řezem dolů na osmahnutou cibuli. Restujte na mírném ohni asi 3 minuty, osolte a přilijte vino. Přiklopte pokličkou a nechte dusit ještě další 3minuty. Čekanku vložte do zapékací misky, posypte parmazánem a dejte pod rozpálený gril. Když sýr zezlátne, ihned servírujte.
Zkuste
Takto upravenou čekanku servírujte s bílou bagetou. Můžete ji ale servírovat i jako přílohu k bílému masu. Čekanku nemíchejte, ztratila by tvar.
Autorkou receptu je Markéta Hrubešová, autorem fotografie David Kraus a jedná se o recept z knihy Tak vařím já vydané Mladou frontou.